piątek, 15 sierpnia 2014

CIASTKA OWSIANE Z BANANÓW.



Małe co nieco. Nie możesz się oprzeć. Zresztą, nic nie szkodzi. W "boczki" z pewnością nie pójdzie.


Ciasteczka, które Wam dziś proponuję, są tak banalne, że aż tragikomiczne.
Ale mają w sobie wiele zalet! Zero cukru, dużo błonnika i pozytywnej energii. Bez glutenu i laktozy. Pyszności!


CIASTKA OWSIANE Z BANANÓW. 
/własny;/


3 mocno dojrzałe banany
2 - 2,5 szklanki płatków owsianych
garść rodzynek
2 łyżeczki proszku do pieczenia


Banany rozgniatam widelcem. Dodaję płatki owsiane (masa musi być zwarta, ale nie twarda),
proszek do pieczenia, rodzynki. Wszystko mieszam dokładnie. Na blasze układam papier
do pieczenia, porcjami na nim ciasto i wstawiam do gorącego piekarnika.

Piekę około 12 - 15 minut w 160 stopniach (muszą się ładnie zezłocić).


SMACZNEGO!


Pozdrawiam,
Karmel-itka


11 komentarzy:

  1. Idealne na drugie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie się za nie zabieram :) pieczesz z termoobiegiem? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. po prostu 'ciastka nic' :D strasznie je lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ile mogą leżeć takie ciasteczka? Nie psują się szybko?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja porcja jeszcze po tygodniu była całkiem smaczna :)

      Usuń