KOKTAJL ZE SZPINAKIEM, JABŁKIEM I GRUSZKĄ





Gdzie są notatki?! Szukam, zbieram porozrzucanie nie wiadomo jak i gdzie kartki, zapisane starannym, drobnym pismem. Przydadzą się, w tramwaju pozwolą przenieść się w magiczny świat nauki, która raz po raz bywa naprawdę zaskakująca.




Każdy poranek przed wyjściem na uczelnię to albo nauka do kolokwium od brzasku, albo bieganina w poszukiwaniu pogubionych części garderoby i notatek. Tak, znowu budzik nie zadzwonił. A może wył wniebogłosy, a ja znów go uciszyłam jednym, perfekcyjnym zrzuceniem z łóżka?



KOKTAJL ZE SZPINAKIEM, JABŁKIEM I GRUSZKĄ
/własny;/

na 2 porcje


1 mączyste  jabłko
1 soczysta gruszka
2 garście świeżego szpinaku
1 szklanka mleka sojowego
łyżka miodu (opcjonalnie)


Jabłko i gruszkę myję, obieram cienko, kroję w mniejsze kawałki 
i wrzucam do wysokiego naczynia. Szpinak płuczę, osuszam i kroję,
odcinając tym samym ogonki. Wrzucam do owoców, dodaję mleko, miód,
(pominęłam tę opcję - owoce były wystarczająco słodkie) i miksuję blenderem.


SMACZNEGO!


Pozdrawiam,
Karmel-itka



Komentarze

Prześlij komentarz

Cieszę się, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią!