Sylwester to czas dobrej zabawy, żegnania sporów, podsumowywań i kończenia pewnych spraw. Przewracamy kartkę, aby rozpocząć nowy rozdział w życiu, wraz z wybiciem północy, lejącym się strumieniami szampanem, wiwatami na cześć Nowego Roku i wirującymi w powietrzu serpentynami. Przydałoby się też coś przekąsić.
OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWO-CHRZANOWĄ.
/własny;/
3 ogórki szklarniowe
100g orzechów włoskich
250g twarogowego serka śmietankowego
2-3 łyżeczki startego chrzanu
sól, pieprz
Orzechy włoskie miksuję blenderem z serkiem i chrzanem, doprawiam.
Ogórki dzielę na 5-6cm kawałki, obieram je i wydrążam miąższ tak, aby powstały
"rurki". W otwory nakładamy pastę. Można skropić oliwą z oliwek
i posypać posiekanym koperkiem, ja jednak ograniczyłam się do minimum.
SMACZNEGO!
Pozdrawiam,
Karmel-itka
Komentarze
Prześlij komentarz
Cieszę się, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią!