OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWO-CHRZANOWĄ.




Mija właśnie kolejny rok. Też odnosicie wrażenie, że niesamowicie szybko? Przez te dwanaście miesięcy tyle się wydarzyło, aż niepojęte.

Sylwester to czas dobrej zabawy, żegnania sporów, podsumowywań i kończenia pewnych spraw. Przewracamy kartkę, aby rozpocząć nowy rozdział w życiu, wraz z wybiciem północy, lejącym się strumieniami szampanem, wiwatami na cześć Nowego Roku i wirującymi w powietrzu serpentynami. Przydałoby się też coś przekąsić.



OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWO-CHRZANOWĄ.
/własny;/


3 ogórki szklarniowe
100g orzechów włoskich
250g twarogowego serka śmietankowego
2-3 łyżeczki startego chrzanu
sól, pieprz


Orzechy włoskie miksuję blenderem z serkiem i chrzanem, doprawiam.
Ogórki dzielę na 5-6cm kawałki, obieram je i wydrążam miąższ tak, aby powstały
"rurki". W otwory nakładamy pastę. Można skropić oliwą z oliwek 
i posypać posiekanym koperkiem, ja jednak ograniczyłam się do minimum.


SMACZNEGO!



Pozdrawiam,
Karmel-itka



Komentarze