VEGAN MANGO LASSI Z WODĄ RÓŻANĄ



    Bezapelacyjnie mamy lato. Już od samego rana żar leje się z nieba, sukienki zawładnęły szafą, a zimowa odzież, schowana gdzieś w głąb, została już zapomniana.


    No właśnie, upał doskwiera wszystkim i wszędzie. Klimatyzacja? Okej, ale problemy z zatokami murowane. Cień? Nic nie daje. Ale nie ma co się użalać, cieszmy się słońcem i tym, że w końcu nastało lato (a dla niektórych wakacje). Najlepiej chłodzić się od wewnątrz i nie chodzi mi tu o zimne piwko ;) Kilka, a może i kilkanaście kostek lodu, mocno schłodzone mango lassi... Aktualnie nie wyobrażam sobie niczego lepszego.





VEGAN MANGO LASSI Z WODĄ RÓŻANĄ
/własny;/

dla 2 osób


1 mocno dojrzałe mango
1/3 szklanki wody różanej
1 szklanka mleka kokosowego (lub ryżowego)
1/3 szklanka wody mineralnej
1 łyżka syropu z agawy
szczypta mielonego kardamonu


Mango obieram ze skórki, usuwam pestkę, kroję w mniejsze części i miksuję, dodając mleko, wodę, wodę różaną i słodzidło. Dodaję kardamonu do smaku. Mocno schładzam przed podaniem (można ten czas skrócić, podając mango lassi z lodem.



SMACZNEGO!



Pozdrawiam,
Karmel-itka


Komentarze

Prześlij komentarz

Cieszę się, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią!