tag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post8233133057778827564..comments2024-03-28T16:07:14.084+01:00Comments on W kuchni Karmel-itki: TORT PORZECZKOWY Z MASĄ CUKROWĄKarmel-itkahttp://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-71798468354085997742015-03-27T11:40:44.942+01:002015-03-27T11:40:44.942+01:00Cudowny tort :) Pięknie udekorowany!Cudowny tort :) Pięknie udekorowany!Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-20667582325608800312015-03-25T16:34:36.572+01:002015-03-25T16:34:36.572+01:00zgadzam się - też żałuję, ale nie dziwię się, że c...zgadzam się - też żałuję, ale nie dziwię się, że chcą pozostać anonimami.<br />Skoro blogerska sfera tak nosa zadziera, też bałabym się być zmieszana z błotem. Anonimowo można wyrazić swoje zdanie, ale niestety najczęściej uważane za hejt po całości, co jest dla mnie totalną bzdurą.Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-21981627181163279822015-03-25T11:49:07.485+01:002015-03-25T11:49:07.485+01:00Też jestem zwolenniczką krytyki konstruktywnej i c...Też jestem zwolenniczką krytyki konstruktywnej i cieszę się, że są wśród nas odważne, które zamiast jedynie chwalić, doradzają. Niestety najczęściej pojawia się to w anonimach, szkoda, bo nie można się skontaktować i nawiązać dyskusji. Pozdrawiam.whipped creamhttps://www.blogger.com/profile/12235443928416315634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-17047906901724363022015-03-24T15:13:08.170+01:002015-03-24T15:13:08.170+01:00tort bardzo uroczy! czekam na kolejne dekoracje z ...tort bardzo uroczy! czekam na kolejne dekoracje z masą cukrową;)Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-2589277992015273332015-03-23T19:15:18.121+01:002015-03-23T19:15:18.121+01:00dziękuję!dziękuję!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-84449398138117348982015-03-23T19:14:53.996+01:002015-03-23T19:14:53.996+01:00Dziękuję :)Dziękuję :)Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-79271943222411883392015-03-23T17:35:07.528+01:002015-03-23T17:35:07.528+01:00Rewelacyjny Ci wyszedł, czekam na kolejne kreacje ...Rewelacyjny Ci wyszedł, czekam na kolejne kreacje :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-61932173989159017942015-03-23T15:09:28.939+01:002015-03-23T15:09:28.939+01:00Pięknie się prezentuje! Prawdziwie wiosenny wypiek...Pięknie się prezentuje! Prawdziwie wiosenny wypiek!JustInkahttp://www.justinka.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-18179952126977042232015-03-23T11:45:55.130+01:002015-03-23T11:45:55.130+01:00O to właśnie, ryzykować, próbować nowych rzeczy, s...O to właśnie, ryzykować, próbować nowych rzeczy, smakować życia trzeba :-)Tak trzymać!<br />Tort jest uroczy.Beata, Magazyn Kuchennyhttp://www.magazynkuchenny.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-45068737308667743572015-03-23T09:17:56.471+01:002015-03-23T09:17:56.471+01:00Nie uważam tego za hej - cieszę się z każdego kome...Nie uważam tego za hej - cieszę się z każdego komentarza i miło mi, że zwróciłaś uwagę.<br />Myślę, że następnym razem pomyślę nad piankami - ciekawa perspektywa, a do tej pory nikt mi nie powiedział, że to ma tak duże znaczenie.<br /><br />Wiem, wiem, blogerki ostatnio zadzierają nosa, ale nie wszystkie. Bynajmniej ja do takich nie należę ;)Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-77342926055927254352015-03-23T00:37:32.369+01:002015-03-23T00:37:32.369+01:00Hej Karmelito! Jeśli mogę Ci coś doradzić, użyj na...Hej Karmelito! Jeśli mogę Ci coś doradzić, użyj naprawdę dobrze zmielonego cukru pudru, drobniusieńkiego, ten, którego użyłaś, prawdopodobnie taki nie był, Twoja masa nie ma gładkiej konsystencji i widać, że się kruszy. Masa cukrowa powinna być jak plastelina, jednolita i elastyczna, plastyczna. Niestety wiem, że tym drobnym cukrem u nas ciężko, niby puder, a zgrzyta nawet w masie maślanej... A 800g cukru w młynku w domu mieli się i mieli. Ja lepsze efekty otrzymywałam, robiąc masę sposobem z piankami marshmallows. Niestety torty w tylu angielskim zarzuciłam, gdyż każdorazowo masa cukrowa zostawała na brzegu talerzyków, a potem lądowała w koszu, chyba, że znalazł się jakiś śmiałek, o bardzo słodkim podniebieniu. Podobnie z tortami dekorowanymi masą maślaną, dla nas jest to niestety nie do przejedzenia ;-)<br /><br />Proszę nie odbieraj tego komentarza jako personalny atak, ostatnio na coraz częściej widzę, że blogerki zachowują się, jak gdyby zjadły wszystkie rozumy i każde słowo krytyki w komentarzu traktowane jest jako tzw. "hejt". Po prostu uważam, że krytyka musi być konstruktywna i pomaga w dążeniu do perfekcji ;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5441078139748124187.post-17103893909181954572015-03-21T19:34:50.614+01:002015-03-21T19:34:50.614+01:00Wow!! Piękny Karmelitko! Naprawdę robi wrażenie :)...Wow!! Piękny Karmelitko! Naprawdę robi wrażenie :)nat.https://www.blogger.com/profile/00316364915863619155noreply@blogger.com