poniedziałek, 22 czerwca 2015

KOKTAJL CZEREŚNIOWO-KOKOSOWY Z MELISĄ



     Z tego, co dobrze kojarzę, zaczynamy dziś astronomiczne lato. Dlatego zapytuję: GDZIE JESTEŚ?! Końcówka czerwca "raczy" nas wiecznym deszczem, silnym wiatrem i temperaturami około 15 stopni Celsjusza - tak wygląda Poznań od kilku dni. Aż do znudzenia.



     Nie pozostaje nic innego, jak pomiędzy jednym rozdziałem mikrobiologii, a kolejnym fizyki, przygotować sobie pozytywny i iście wakacyjny napój, wykorzystując przy tym kuszące, dorodne sezonowe owoce. Może czereśnie?



KOKTAJL CZEREŚNIOWY NA MLEKU KOKOSOWYM Z MELISĄ
/własny;/


500g dojrzałych czereśni (sercówki)
3 szklanki mleka kokosowego
ok. 10 listków melisy
2 łyżeczki ulubionego słodzidła (u mnie miód z mniszka)


Czereśnie myję pod bieżącą wodą, dryluję i wrzucam do wysokiego naczynia. Dodaję pozostałe składniki, miksuję i podaję schłodzone.


SMACZNEGO!




Pozdrawiam, 
Karmel-itka


10 komentarzy:

  1. O jaaaaa, ale mega polaczenie! Musze wyprobowac :)

    OdpowiedzUsuń
  2. przepiękny ma kolor, a smak pewnie zachwyca jeszcze bardziej niż wygląd :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam spróbować - sama się przekonasz!

      Usuń
  3. Karmella coraz lepsze foty robisz ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Niech tylko czereśnie u mnie stanieją, a już będę robić taki koktajl! Pycha :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń