MOJITO ARBUZOWE

Fala upałów już za nami, ale to nie oznacza, że czas imprez w gronie znajomych dobiega końca - wręcz przeciwnie! Wszelkie ogrodowe party przenoszą się na poddasza studenckich kawalerek, gdzie wieczorami tętni życie towarzyskie.

A jeśli już mowa o wieczornych spotkaniach , nie obejdzie się bez czegoś specjalnego! Naszym hitem stało się lekkie mojito arbuzowe na bazie ziołowego likieru czarnuszkowego, który przywiozłam swego czasu z Wiednia. Jednak również świetnie nada się gin bądź inny, ziołowy trunek. Duża dawka lodu, limonki i świeżej mięty plus kawałki świeżego arbuza = drink idealny!

MOJITO ARBUZOWE 
(1 porcja)
  • 50 ml ginu (lub innego ziołowego alkoholu)
  • 2 łyżki syropu arbuzowego
  • chłodzony Sprite lub tonic
  • świeża mięta
  • kawałki świeżego arbuza
  • plasterki limonki
  • kostki lodu
Sposób przygotowania:
  1.  Mieszam Sprite z syropem arbuzowym.
  2. Do szklanki wrzucam kostki lodu, wlewam alkohol, Sprite z syropem arbuzowym, dodaję miętę, limonkę i kawałki arbuza.
SMACZNEGO!

Komentarze