SOS ZIOŁOWY Z BAZYLIĄ TAJSKĄ

 

   Dlaczego ten sos jest taki niesamowity? Bo tak właśnie smakuje - nieziemsko i niesamowicie. A to za sprawą bazylii tajskiej, którą kupiłam na Festiwalu Kwiatów i Sztuki w Zamku Książ w Wałbrzychu. Tak swoją drogą, to polecam wszystkim odwiedzenie tego niesamowitego miejsca! (KLIK)

   Sos ziołowy z bazylią tajską do tych fit nie należy. Zawiera śmietanę, majonez i dużo wspaniałej bazylii. Idealnie nadaje się do grillowanych smakołyków - warzyw, ryb czy mięs, ale także jako dodatek do innych potraw. W jakimś wypasionym burgerze też znalazłby zastosowanie ;)


SOS ZIOŁOWY Z BAZYLIĄ TAJSKĄ
  • 1/4 szklanki posiekanych liści bazylii tajskiej
  • 2 łyżki majonezu
  • 200 g śmietany kwaśnej 12 %
  • sól, pieprz cytrynowy do smaku
Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie składniki mieszam ze sobą.
  2. Najlepiej smakuje po 1-2 godzinach, kiedy aromaty się "przegryzą". Polecam schłodzić.
SMACZNEGO!

Komentarze