Dlaczego ten sos jest taki niesamowity? Bo tak właśnie smakuje - nieziemsko i niesamowicie. A to za sprawą bazylii tajskiej, którą kupiłam na Festiwalu Kwiatów i Sztuki w Zamku Książ w Wałbrzychu. Tak swoją drogą, to polecam wszystkim odwiedzenie tego niesamowitego miejsca! (KLIK)
Sos ziołowy z bazylią tajską do tych fit nie należy. Zawiera śmietanę, majonez i dużo wspaniałej bazylii. Idealnie nadaje się do grillowanych smakołyków - warzyw, ryb czy mięs, ale także jako dodatek do innych potraw. W jakimś wypasionym burgerze też znalazłby zastosowanie ;)
SOS ZIOŁOWY Z BAZYLIĄ TAJSKĄ
- 1/4 szklanki posiekanych liści bazylii tajskiej
- 2 łyżki majonezu
- 200 g śmietany kwaśnej 12 %
- sól, pieprz cytrynowy do smaku
- Wszystkie składniki mieszam ze sobą.
- Najlepiej smakuje po 1-2 godzinach, kiedy aromaty się "przegryzą". Polecam schłodzić.
Komentarze
Prześlij komentarz
Cieszę się, że chcesz podzielić się ze mną swoją opinią!