MAKIEŁKI


Pierwszy raz w tym roku przygotowuję na Święta makiełki. Naprawdę! I przyznam szczerze, że w przyszłym roku skosztuję ich znowu.

Słodkie makiełki to idealne uwieńczenie wigilijnej kolacji, w połączeniu z kompotem z suszu. Dziś wersja dla tych zabieganych, którzy nie chcą bawić się w mielenie maku. Również tego nie znoszę, więc postanowiłam ułatwić sobie życie. Dlaczego by nie? :)


MAKIEŁKI
(przepis dla 4 osób)

składniki:
  • 250 g makaronu łazanki
  • 1/2 puszki gotowej masy makowej
  • 3 łyżki mleka
  • starta skórka z pomarańczy
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
  1. Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
  2. Pozostałe składniki łączę ze sobą, dodaję makaron. I już :)
SMACZNEGO!

Komentarze